Vand Domeniu Viticol – 230 HA – Podgoria Miniș-Măderat 

Podgoria Miniș-Măderat este una dintre cele mai vechi podgorii de pe teritoriul României.

vand ferma viticola
vanzare ferma viticola

Aceasta este situată la 20 km distanță de municipiul Arad pe dealurile adăpostite de marginea vestică a Munţilor Zarandului și se întinde pe o suprafață de 2700 ha. Are o lungime de 50 km și o lățime cuprinsă între 1 si 4 km.

Clima și solul

Plantaţiile viticole beneficiază de expoziţie predominant sudică, cu excepţii sud-vest sau sud-est. Rezultă o varietate distinctă de situaţii topoclimatice, specifice plaiurilor viticole din acest areal, în aceleaşi condiţii de latutidine, longitudine şi soi cultivat. Microclimatul cu influenţe mediteraneene aduce în zonă toamne lungi, călduroase şi uscate. 

Factorul natural caracteristic este zona colinară, terminaţiile Dealurilor Zarandului, cu soluri scheletice, bogate în fier şi microelemente.

Amplasarea viilor pe versanţii dealurilor asigură nu numai o expoziţie excelentă, dar şi o expunere la incidenţa razelor solare propice acumulărilor de zaharuri şi antociani în strugurii destinaţi vinurilor roşii. 

Văile care păstrează roua dimineţilor de vară până la orele amiezii permit reţinerea unei acidităţi corespunzătoare în strugurii soiurilor albe destinate producerii de vinuri materie primă pentru spumantele de calitate şi vinuri petiante.  

Podgoria Miniş-Măderat are, în general, un climat temperat continental cu influenţe mediteraneene, subordonat influenţelor specifice climatului Europei Centrale. 

Unele particularităţi ecologice ale podgoriei sunt asigurate de adăpostul natural pe care îl realizează Munţii Zarandului, expoziţia sud-vestică, înclinaţia versanţilor de 15-35 % şi particularităţile edafice. 

Iernile sunt în general uşoare şi trecerile spre primăvară şi vară se fac brusc, situaţie întâlnită mai ales în ultimii 10-15 ani. Temperaturile medii lunare scad sub 0°C doar în lunile ianuarie şi februarie, dar nu sub -2°C. La acumulările calitative din lunile iulie-septembrie, perioada de maturare a strugurilor, temperatura medie lunară se menţine la nivel optim de peste 21°C (iulie-august) şi 15,5°C în septembrie. Temperatura medie în perioada de vegetaţie este de 17,3°C. 

Tipurile de sol predominante în podgoria Miniş-Măderat sunt regosol eumezobazic 40%, în asociaţie cu litosol eubazic 40% şi sol eumezobazic slab erodat 20%. Mai întâlnim aici și sol brun eumezobazic, brun podzolit pseudogleizat şi cernoziomuri. În zona Miniş-Ghioroc se întâlnesc regosoluri tipice şi litice şi brune tipice. Rar se găsesc soluri brune argilice, brune regosolice şi coluviale. 

Pantele abrupte, terasate pentru cultivarea viţei de vie fragmentează şi frânează forţa vânturilor şi curenţilor reci. Pe timp calm, prin încălzirea versanţilor, se asigură o circulaţie domoală a aerului, favorabilă desfăşurării proceselor fiziologice ale plantelor şi acumulărilor calitative în boabele de struguri. Pantele previn stagnarea excesului de apă, înlesnind încălzirea solului şi prevenind instalarea putregaiului cenuşiu al strugurilor. 

De asemenea, se înregistrează variaţii ale acidităţii totale, care este mai scăzută pe pante, datorită scăderii proporţiei de acid malic din struguri. Vinurile obţinute pe solurile scheletice, feruginoase, au o culoare roşie strălucitoare, cu reflexe rubiniu închis şi sunt foarte generoase, expresive. 

În zona podgoriei Miniş-Măderat, soarele străluceşte în medie 1.955 ore pe an, limita minimă pentru viţă de vie fiind 1.300 ore, deci arealul delimitat pentru D.O.C. Miniş beneficiază de resurse luminoase excelente.

Cele mai multe precipitaţii se înregistrează în lunile mai, iunie şi iulie, când acestea creează condiţii de infecţii fito-fungice (mană, făinare).

Precipitaţiile provin aproape în totalitate din ploi, fiind frecvente iernile cu intervale de temperatură pozitivă, unele chiar ridicate pentru lunile decembrie şi ianuarie.

Vinuri obținute

Vinurile obţinute sunt foarte extractive, au aciditate ridicată, iar cele roşii necesită o perioadă mai mare de maturare şi învechire decât în alte regiuni viticole din arealul românesc. Cele mai acide sunt obţinute din Cadarcă, Burgund Mare, dar și din Mustoasă de Măderat.

Oferta de vanzare afacere viticola COD EX9

Locatia domeniului viticol : Judetul Arad

Suprafata domeniului: 230 HA

Domeniul viticol de 230 hectare include  plantatie viticola ecologica, drumuri de exploatare, alei de intoarcere, canale, lacuri, terenuri intravilane.

Domeniul viticol este delimitat integral fiind imprejmuit pe 24,5 km.

Suprafata plantatiei viticole : 143,60 HA; vie ecologica.

Plantatia viticola a fost infiintata in anul 2012 pe o suprafata de 143,60 HA, in sistem Guyot si este formata din soiurile :

 • Pinot Noir, cultivat pe suprafata de 127,10 HA
 • Riesling Italian, cultivat pe suprafata de 14,49 HA
 • Chardonnay, cultivat pe 1,01 HA
 • Cadarca, cultivat pe 1,00 HA

 Alte suprafete :

 1. 36,40 HA teren in pregatire pentru plantatie viticola cu certificat ecologic + teren curs constructii

B.  Terenul curs constructii are doua destinatii, respectiv :

 • suprafata de 3,13 HA – teren construibil cu PUZ pentru proiect constructie crama, proiect care este finalizat pana la etapa de obtinere a autorizatiei de constructie. Proiectul este conceput de arhitecti italieni pentru constructie crama pe o suprafata de 5000 mp.
 • suprafata de 0,70 HA – teren curs constructii – baza ferma cu constructii anexe pentru activitati de viticultura si statia de vinificare (inclus birouri, atelier, depozit materiale, parcare, fose septice, tank fuel 3000 l, etc).

Utilitati :

 • Racord la reteaua de energie electrica, putere instalata 100 kw, curent trifazic;
 • Racord compania de apa + put forat + 4 fose septice, canalizare;
 • Internet, fibra optica, Wi-Fi, system telecamere;
 • Imprejmuire exploatatie de aproximativ 230 HA pe o lungime de 24,5 km;
 • Sistem de iluminat trifazic pe o lungime de 15 km, deservind intreaga exploatatie;
 • 3 Lacuri (naturale si artificiale) unde ajunge curent trifazic in perspectiva instalarii sistemului de irigatii;

Statia de vinificare

 • constructie 2015-2016, dispune de autorizatie de constructie pentru Sc= 916 mp ( Su= 821 mp); in prezent este finalizata constructia pe o suprafata de 450 mp si este in curs de finalizare restul suprafetei utile astfel incat capacitatea de productie si stocaj va deveni dubla fata de cea existenta, aproximativ 8000 hl.
 • echipamente in dotare pentru vinificatie : cisterne de inox Gortani termoizolate cu capacitati nominale de 50 /150 /300 si 315 hl, colegate la unitate de racire ( chiller ) + cisterne de 300l, 500l si 1000l, diverse pompe de uz enologic, filtre, agitatoare si alte echipamente specifice.
 • echipamente in dotare pentru prelucrare struguri : presa pneumatica Willmes 80 q cu accesorii, compresor Bodge, banda transportatoare de tescovina s.a.

Areal DOC Minis – plantatie ecologica autorizata pentru productie si prelucrare struguri pentru obtinere vinuri DOC/DOP Minis.

Stocuri vin

In statia de vinificatie exista, la acest moment, stoc de vin de aproximativ 2000 HL vin conventional si ecologic, DOP Minis, respectiv Pinot Noir vinificat in alb si rose, Riesling Italian, cupaje. Vinul stocat in cisterne de inox la temperatura controlata poate fi imediat imbuteliat rezultand aproximativ 300 000 sticle.

Pret de vanzare : negociabil vanzator-cumparator.

In functie de modalitatea juridica de instrainare a activelor sau cesiune parti sociale si tinand cont de prevederile fiscale in vigoare pretul poate fi cu/fara TVA.

Conditii de vizionare cerute de vanzator. nediscutabile : scrisoare de intentie si bonitate bancara.

Serviciile noastre sunt supuse unor termeni contractuali, respectiv conditii juridice si financiare.

Onorariul nostru este de 3% aplicat la valoarea contractuala de vanzare-cumparare; in functie de prevederile legale in vigoare la momentul vanzarii, onorariul nostru poate fi cu/fara TVA.

Pentru orice detalii astept un email, va fi placerea mea de a va raspunde.

Va multumesc pentru timpul acordat.

Cu deosebita consideratie,

Vand Ferma | Teren Agricol De Vanzare | Vand Ferma Agricola | Vand Ferma Viticola | Vand Ferma Agrozootehnica

Ion Tudor – Investments Consultant

vand crama
vand ferma viticola

Mobile: +40 734.845.159

Mobile: +40 771.409.076

contact@vandferma.com

contact@investmentsinromania.eu

www.vandferma.com

www.investmentsinromania.eu

Vand Ferma | Teren Agricol De Vanzare | Vand Ferma Agricola | Vand Ferma Viticola | Vand Ferma Agrozootehnica

Grapevine For Sale In Romania
Vine Farm For Sale In Romania

Va multumesc pentru vizita.

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.